Content voor Ingelogde Gebruikers

#grammado completeren of complementeren

Ze hanteren hun eigen praktijkvoering, maar complementeren elkaar ….. las ik onlangs in de Tubantia. Aha! dacht ik (altijd op zoek naar #grammado’s) daar gaat de schrijver lekker de mist in. Ik las: complimenteren en vond dat er completeren had moeten staan. Tijd voor een klein onderzoekje.

Complementeren betekent aanvullen of tot een geheel maken. Completeren wordt ook wel eens gebruikt voor complementeren. Fijnzinnige taalgebruikers proberen hierin wel onderscheid aan te brengen en vinden dat completeren ‘compleet maken’ betekent. Complimenteren betekent – eigenlijk overbodig om het hier uit te leggen –  een compliment geven.

Mijn collega had het dus wel degelijk bij het rechte eind en ik kan concluderen dat ik geen fijnzinnige taalgebruiker ben. Mijn complimenten voor degene die dat wel is.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven