Content voor Ingelogde Gebruikers

#grammado – pad op mijn pad

“Mam, gaan we een stukje wandelen?” Altijd leuk met m’n dochter op pad. Afgelopen maandagavond, ’s avonds, in het donker, Boerskotten, Oldenzaal. Al gezellig keuvelend, schrikt ze opeens: “Oh, nee, kijk eens!” Lampje erop en oh, ja, het hele pad vol met padden.

Mijn fobie is kikkers en padden of zeg je: mijn fobie zijn kikkers en padden? In dit geval gebruik je het enkelvoudige werkwoord ‘is’ omdat ‘fobie’ verwijst naar één specifieke angst. Grammaticaal gezien is ‘kikkers en padden’ het lijdend voorwerp, terwijl ik maandagavond vond dat ik dat was.

Voor wie het wil weten: ik heb sinds jaar en dag een kikkerfobie en ook wel een paddenfobie. Waarom? Geen idee precies, maar ik vind ze sneaky en slijmerig. Dat is het.  

De paddentrek is in volle gang. Het wordt dus uitkijken geblazen de komende tijd!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven