Content voor Ingelogde Gebruikers

#grammado – wachten voor de bus? Niet doen!

Voor de bus wachten …. ik raad het je niet aan.

Ik moet bekennen: ik ga weinig met het openbaar vervoer. Misschien vind ik het soms te veel gedoe of het zit het domweg niet in mijn systeem, zeg het maar. Daarbij komt dat ik wachten op de bus wanneer deze niet op tijd rijdt ook niet zie zitten. Regelmatig hoor ik wel eens: voor de bus wachten. Klopt niet. Die verwarring is ontstaan vanuit het Engels waar de meesten are waiting for the bus. Letterlijk vertaald naar: voor de bus. Zou ik niet doen, maar op de bus wachten is dan ook niet handig.

Hoe dan ook, reis je veel met het openbaar vervoer dan hoop ik dat je niet al te lang op de bus hoeft te wachten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven