Content voor Ingelogde Gebruikers

#grammado – goochelen met Google

Soms is het best een heel gegoochel om aan de juiste info te komen. Google is daarin mijn beste vriend, bij twijfel ook op taalkundig gebied ๐Ÿ˜‰. Opgoogelen noemde mijn wijlen schoonmoeder het altijd. Maar wat is de juiste schrijfwijze?

Gevoelsmatig zou je zeggen Googlen, maar het is googelen: met -el en zonder hoofdletter. En dan is het: ik googel, jij googelt, wij googelen en ik heb gegoogeld.ย  Volgens de Dikke van Dale betekent googelen zoeken naar informatie op internet, maar daarmee is het Amerikaanse bedrijf Google het niet eens. Zij vindt dat het specifiek hoort bij het gebruik van haar zoekmachine. Maar ja, het is zo ingeburgerd dat we niet even iets bingen of yahoo-en op internet. Of voor de oudere lezers: ilse-en of altavista-en.

Ik wens je een magische dag.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven